Omgevingspsycholoog

Psychologie op de camping: hoe kies je de juiste plek?

Eenmaal op de camping is er één cruciale factor die jouw vakantieplezier beïnvloedt: jouw campingplaats. Hoe kies jij de juiste plek?

Ontspannen klanten betalen meer?

Uit onderzoek van Pham, Hung & Gorn (2010) blijkt dat klanten meer willen betalen als ze ontspannen zijn. Ontspannen deelnemers beoordeelden producten hoger in waarde dan minder ontspannen deelnemers. Het effect lijkt te worden veroorzaakt door...

Bespaar geld door gebouwen gedragsgericht te ontwerpen

Ga bij het ontwerpen van een gebouw er vanuit hoe mensen zich werkelijk gedragen. Daardoor voorkom je dat er op de lange termijn extra geld moet worden uitgegeven om de situatie ‘leefbaar’ te houden.

Wat is persoonlijke ruimte?

We weten heel goed hoe het voelt als iemand te dichtbij staat. Zo iemand staat dan in je persoonlijke ruimte. Maar wat is persoonlijke ruimte nou eigenlijk?

Wat is beleving?

Beleving, daar gaat het om, toch? Er wordt veel over gesproken en geschreven, maar wat is beleving nou eigenlijk?

Kun je van mijn kantoor een creatieve omgeving maken?

Was de vraag die Gijs mij begin augustus stelde. “Oh, en liefst niet meer dan € 50,- uitgeven”. Dat klinkt als een mooie uitdaging. Ook een mogelijkheid om te laten zien hoe mijn visie er fysiek uit ziet. Begin augustus ben ik daarom bij Gijs langs...

Hoe overleef je een zitfeestje?

Veel mensen hebben een hekel aan zitfeestjes. Waarom is dat eigenlijk? Ligt dat aan die mensen? Waarom worden ze gegeven? En hoe overleef je ze?