Omgevingspsycholoog
SAMSUNG

Op de trap genieten van het uitzicht

Bij de strandovergang van Biggekerke is een nieuwe trap aangelegd. De trap maakt het mogelijk om tussendoor uit te rusten en van het uitzicht te genieten, zonder dat de andere traplopers worden opgehouden. En dat laatste is opmerkelijk, want op de ‘normale’ trappen over de duinen zijn vaak zo smal dat er maar één rij mensen naar boven kan en één rij mensen naar beneden kan.

Terrassen

trappen worden ook gebruikt om uit te rusten of om te kijken naar het uitzichtVervolgens staat de hele rij stil als iemand even wil uitrusten of van het uitzicht wil genieten. Dit kan, zeker met warm weer, weer tot irritaties leiden. De oplossing is eigenlijk heel simpel. Op twee verschillende hoogtes zijn er halverwege de trap links en rechts een terras gebouwd met een bankje. Mensen die dan om wat voor reden dan ook even willen stilstaan, kunnen dat doen zonder de andere badgasten op te houden.

Gebruikersonderzoek

trappen worden door wandelaar op verschillende manieren gebruiktHet klinkt simpel, maar eigenlijk is het best bijzonder. Als je op een zomerse dag een uurtje de traplopers had geobserveerd of een willekeurige ‘ervaren’ strandganger had ondervraagd (mij bijvoorbeeld), was het probleem je zo opgevallen. Toch zie je de oplossing nog niet veel terug en dat terwijl het zeker goed werkt!

Opmerking toevoegen

Over de schrijver

Joren van Dijk

Wij helpen jou met het verbeteren van beleving van eindgebruikers. Dit bereiken we door aanpassingen te doen in het ontwerp en de inrichting van de fysieke ruimte. We analyseren jouw omgeving op sterktes en zwaktes, onderzoeken de behoeftes van eindgebruikers en we ontwikkelen interventies om dit te verbeteren.

Geprikkeld? We horen graag van je! Je kunt me bereiken op:

joren@omgevingspsycholoog.nl
070 221 0793
06 4932 6072

Een vraag? Een opmerking?

Uw e-mail adres

Uw bericht

Type deze code over
captcha