beleving plein bij nacht openbare verlichting

Gemeente Groningen – Analyse avondbeleving Groninger Forum

Wij hebben Studio DL en de gemeente Groningen geholpen door de avondbeleving van het plein te analyseren en hierbij ontwerprichtlijnen te ontwikkelen.

Het Groninger Forum is een nieuw en beeldbepalend gebouw dat gebouwd wordt in het centrum van Groningen. Studio DL ontwerpt de lichtinstallatie die wordt geplaatst wordt op en rond het plein, grenzend aan het Groninger Forum. Wij hebben Studio DL en de gemeente Groningen geholpen door de avondbeleving van het plein te analyseren en hierbij ontwerprichtlijnen te ontwikkelen. Dit stelde Studio DL en de gemeente Groningen in staat om goed beargumenteerde ontwerpkeuzes te maken.

Wouter Tooren

Als psycholoog kijk ik naar hoe de omgeving ons beïnvloedt in de uitvoer van onze dagelijkse activiteiten en rituelen. Daarbij focus ik op het verhelpen van hindernissen en frustraties in de omgeving waardoor ik het leven prettiger, leuker en makkelijker hoop te maken. Ik kijk bijvoorbeeld naar de effecten van wayfinding, crowding, controle, stress, perceptie en voetgangersstromen en probeer met mijn opgedane inzichten betere gebouwen, steden en landschappen te maken.

Geprikkeld? Ik hoor graag van je! Je kunt me bereiken op:

wouter@omgevingspsycholoog.nl
070 221 0793
06 5361 4021