Analyse van loopstromen met space syntax

Gemeente Roermond – Doorstroom outlet naar binnenstad

Voor de gemeente Roermond hebben we onderzocht in welke mate de verbinding van het Design Outlet Center naar het oude centrum de bezoekersstroom naar de binnenstad bevordert.

Design Outlet Center (DOC) Roermond is een druk bezochte locatie (5,25 miljoen bezoekers in 2014). De binnenstad van Roermond wil graag profiteren van deze bezoekers, door het bezoekers makkelijk te maken om van het DOC de binnenstad te bereiken. Sinds 2001 is geïnvesteerd in een fysieke verbinding tussen de binnenstad en het DOC. Gemeente Roermond wil weten of deze verbinding wel optimaal functioneert en zo mogelijk de stroom naar de binnenstad nog verder vergroten.

Wouter Tooren

Als psycholoog kijk ik naar hoe de omgeving ons beïnvloedt in de uitvoer van onze dagelijkse activiteiten en rituelen. Daarbij focus ik op het verhelpen van hindernissen en frustraties in de omgeving waardoor ik het leven prettiger, leuker en makkelijker hoop te maken. Ik kijk bijvoorbeeld naar de effecten van wayfinding, crowding, controle, stress, perceptie en voetgangersstromen en probeer met mijn opgedane inzichten betere gebouwen, steden en landschappen te maken.

Geprikkeld? Ik hoor graag van je! Je kunt me bereiken op:

wouter@omgevingspsycholoog.nl
070 221 0793
06 5361 4021