Opdracht

Ontwikkel een wayfinding-strategie om bezoekers door het gebouw te begeleiden en maak een detailontwerp voor de wayfinding-uitingen.

Oplossing

De gemeente Utrecht wil automobilisten motiveren hun auto in een P+R locatie te parkeren en met het OV naar de binnenstad te reizen. Het tijdelijk verblijf in een parkeergarage is daarmee een belangrijke schakel in deze strategie om auto’s in de binnenstad te verminderen. Het tijdelijk verblijf in deze ruimte moet daarom zo aantrekkelijk mogelijk zijn.

Onderdeel van een aantrekkelijk verblijf is dat bezoekers zich gemakkelijk kunnen oriënteren in de parkeergarage. Daarom ontwikkelden we een wayfinding-strategie die bezoekers begeleidt naar een vrije parkeerplaats, de tram- en bushalte, weer terug naar hun auto en uiteindelijk de uitgang. Vervolgens hebben we een detailontwerp gemaakt voor wayfinding uitingen zoals bewegwijzering en coating op de weg.

Resultaat

De gemeente Utrecht ontving van ons een uitgewerkte wayfinding-strategie. Hierin staat beschreven op welke manier bezoekers door de ruimte worden begeleidt, hoe deze stromen lopen en op welke exacte locaties wayfinding-uitingen worden geplaatst. Daarna ontvingen zij een bordenplan en uiteindelijk bestektekeningen van alle unieke bewegwijzeringsborden en andere wayfinding-uitingen.

Met deze documenten konden zij een aannemer selecteren en instrueren. Wij hebben de bordenfabrikant voor de gemeente Utrecht begeleid in het maken en aanbrengen van alle wayfinding uitingen.

Dit project hebben we in samenwerking met Braining the Future (BtF) uitgevoerd.