Omgevingspsycholoog
Hoe maken bewoners gebruik van stadsgroen?

Gemeente Voorschoten – Groenbeleving

Wij hebben voor de gemeente Voorschoten in kaart gebracht hoe het aanwezige stadsgroen inspeelt op de verschillende ruimtelijke behoeftes van bewoners en bezoekers. Dit kader stelt ontwerpers van de gemeente in staat om hun ontwerpen te toetsen op groenbeleving.

Groen is een belangrijke inrichtingskwaliteit van de gemeente Voorschoten. Wij hebben de gemeente geholpen met het in kaart brengen van het aanwezige groen. Vervolgens is bepaald in welke mate het groen in speelt op de verschillende ruimtelijke behoeftes van bewoners en bezoekers. Dit kader stelt ontwerpers van de gemeente in staat om hun ontwerpen te toetsen op groenbeleving.

Opmerking toevoegen

Over de schrijver

Wouter Tooren

Als psycholoog kijk ik naar hoe de omgeving ons beïnvloedt in de uitvoer van onze dagelijkse activiteiten en rituelen. Daarbij focus ik op het verhelpen van hindernissen en frustraties in de omgeving waardoor ik het leven prettiger, leuker en makkelijker hoop te maken. Ik kijk bijvoorbeeld naar de effecten van wayfinding, crowding, controle, stress, perceptie en voetgangersstromen en probeer met mijn opgedane inzichten betere gebouwen, steden en landschappen te maken.

Geprikkeld? Ik hoor graag van je! Je kunt me bereiken op:

wouter@omgevingspsycholoog.nl
070 221 0793
06 5361 4021

Een vraag? Een opmerking?

Uw e-mail adres

Uw bericht

Type deze code over
captcha