Omgevingspsycholoog
Verbeter natuurbeleving voor verschillende groepen bezoekers

It Fryske Gea – Alde Feanen natuurbeleving

Omgevingspsycholoog heeft voor Nationaal Park Alde Feanen geanalyseerd hoe het park nog aantrekkelijker gemaakt kan worden voor schillende natuurbezoekers.

Alde Feanen is een natuurgebied wat jaarlijks door veel wandelaars, fietsers en watersporters wordt bezocht. Omgevingspsycholoog onderzocht hoe goed de aangeboden faciliteiten aansluiten op de behoeften van de verschillende bezoekersgroepen. Wij adviseerden verbeteringen om de natuurbeleving van de groepen te verbeteren en ontwierpen verschillende toegangspoorten tot het natuurgebied in de omliggende dorpen.

Opmerking toevoegen

Over de schrijver

Wouter Tooren

Als psycholoog kijk ik naar hoe de omgeving ons beïnvloedt in de uitvoer van onze dagelijkse activiteiten en rituelen. Daarbij focus ik op het verhelpen van hindernissen en frustraties in de omgeving waardoor ik het leven prettiger, leuker en makkelijker hoop te maken. Ik kijk bijvoorbeeld naar de effecten van wayfinding, crowding, controle, stress, perceptie en voetgangersstromen en probeer met mijn opgedane inzichten betere gebouwen, steden en landschappen te maken.

Geprikkeld? Ik hoor graag van je! Je kunt me bereiken op:

wouter@omgevingspsycholoog.nl
070 221 0793
06 5361 4021

Een vraag? Een opmerking?

Uw e-mail adres

Uw bericht

Type deze code over
captcha