Joren van Dijk

Joren van Dijk

Over welk onderwerp in omgevingspsychologie zou jij graag meer willen weten?Welkom op omgevingspsycholoog.nl!

Mijn naam is Joren van Dijk en ik ben omgevingspsycholoog. In 2010 ben ik gestart met de blog OmgevingsPsycholoog.nl omdat ik vond dat meer mensen van het bestaan van omgevingspsychologie moesten weten. Dat lukt inmiddels aardig; per maand hebben we meer dan 5000 lezers.

Inmiddels is OmgevingsPsycholoog.nl samen gegaan met Eyckveld, opgericht door omgevingspsycholoog Wouter Tooren. Samen met onze collega’s werken we aan een wereld waarin de bebouwde omgeving beter wordt afgestemd op de psychologische behoeftes van de eindgebruiker, jij en ik. Dit doen we door gebruik te maken van wetenschappelijke methoden en kennis over de relatie tussen mens en de fysieke omgeving.

Geprikkeld? Stuur een mailtje, ik hoor graag van je.

Joren van Dijk

Wij maken gebruikerservaringen in gebouwen, steden en landschappen.

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen?

Bel Joren op 06 4932 6072.

Of laat een berichtje achter.

Wouter Tooren

Als psycholoog kijk ik naar hoe de omgeving ons beïnvloedt in de uitvoer van onze dagelijkse activiteiten en rituelen. Daarbij focus ik op het verhelpen van hindernissen en frustraties in de omgeving waardoor ik het leven prettiger, leuker en makkelijker hoop te maken. Ik kijk bijvoorbeeld naar de effecten van wayfinding, crowding, controle, stress, perceptie en voetgangersstromen en probeer met mijn opgedane inzichten betere gebouwen, steden en landschappen te maken.

Geprikkeld? Ik hoor graag van je! Je kunt me bereiken op:

wouter@omgevingspsycholoog.nl
070 221 0793
06 5361 4021

De Omgevingspsycholoog

Elmer Verhaak

Als stedenbouwkundige focus ik op het samenbrengen van omgevingspsychologie en ruimtelijk ontwerp. daarbij stel ik mijzelf de vragen wat de aspecten van omgevingspsychologie, zoals territorialiteit, identiteit en sociabiliteit, betekenen voor de inrichting van onze openbare ruimte en in de grotere zin voor de ontwikkeling van onze maatschappij.

Geprikkeld? Ik hoor graag van je! Je kunt me bereiken op:

elmer@omgevingspsycholoog.nl
070 221 0793

Randy Bloeme

De interactie tussen menselijk gedrag en de gebouwde en sociale omgeving vind ik fascinerend. Mede hierdoor studeerde ik Psychologie van Conflict, Risico en Veiligheid aan de Universiteit Twente. Met bijvakken in de Omgevingspsychologie had ik mijn ambitie te pakken: het toepassen van omgevingspsychologische kennis en methoden in veiligheidsthema’s.

In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij de DSP-groep op het terrein van Openbare Orde en Veiligheid. Ik geloof dat veel onderzoek en beleid op het terrein van Openbare Orde en Veiligheid kan profiteren van kennis en inzichten uit de omgevingspsychologie. Benieuwd hoe, of zelf juist goede ideeën hierover? Ik kom graag met je in contact!

Max Weghorst

Ik ben Max Weghorst, afgestudeerd als ethicus en toegepast cognitief psycholoog. Tijdens mijn master toegepaste cognitieve psychologie heb ik stage gelopen bij Omgevingspsycholoog en een aantal projecten gedaan die met nudging te maken hebben. Ik vind het leuk om de ervaringen die ik daarbij heb opgedaan te delen en daarom heb ik er drie blogs over geschreven. Ik hoop dat ze jullie aansporen zelf de mogelijkheden van nudging te ontdekken.

Geprikkeld? Ik hoor graag van je! Je kunt me bereiken op:

max@omgevingspsycholoog.nl
070 221 0793

Marieke Vroom

Ik ben Marieke Vroom en ik studeer Psychologie van Conflict, Risico en Veiligheid aan de Universiteit Twente. Ik ben vooral geïnteresseerd in sociale psychologie en de invloed die de omgeving op mensen heeft. Tijdens mijn studie ben ik al een beetje in aanraking gekomen met omgevingspsychologie, maar ik vind het leuk om er meer mee bezig te zijn. Vandaar dat ik blogs schrijf voor OmgevingsPsycholoog.nl.

Als je nog vragen of leuke ideeën voor mij hebt hoor ik dat graag!

Mariska Kien

Linde van den Brink

Support Mekshq

Benjamin

Add comment