Hoe verbeteren we natuurbeleving voor verschillende bezoekersgroepen?

Bezoekers van natuurgebieden verschillen in hun behoeften. Wij helpen Nationaal Park Aldea Feanen om de inrichting van hun gebieden af te stemmen op deze verschillende behoeften.

Opdracht

Ontwikkel verbetermogelijkheden voor de inrichting van natuurgebieden zodat de natuurbeleving voor verschillende bezoekersgroepen wordt verbeterd, zonder dat dit de kwetsbare ecologie en/of (cultuur)historie schaadt.

Oplossing

“Niet alle natuur hoeft beleefbaar te zijn.

Maak een keuze welke (deel)gebieden beleefbaar zijn, voor welke doelgroep(en) dit gebied aantrekkelijk is en richt het gebied optimaal voor deze groep(en) in.”

Mensen verblijven graag in natuur. Bezoekers verschillen in hun behoeften: de één komt er vooral voor de gezelligheid, de ander om alleen te zijn. Sommigen willen graag iets leren over een gebied, weer anderen zoeken een fysieke uitdaging. Hoe creëer je een aanbod dat aansluit op ieders behoeften?

Wij helpen Nationaal Park Alde Feanen door verbetermogelijkheden voor de inrichting van natuurgebieden te formuleren. Hiervoor identificeren we zwakten in gebruikerservaring en mogelijkheden tot beleving. Dit doen we zowel voor het Nationaal Park zelf, als de routes naar het park toe. Deze routes zijn voor bezoekers namelijk onderdeel van de ervaring van het gebied.

Resultaat

Nationaal Park Alde Feanen ontving een overzicht met concrete verbetermogelijkheden voor gebruikerservaring. Hierin beschrijven we verbetermogelijkheden voor bijvoorbeeld bewegwijzering, (verkeers)onveilige situaties of een gastvrij ontvangst.

Ook ontving Alde Feanen concepten en strategieën die natuurbeleving van kwaliteiten van het gebied mogelijk maken. Dit zijn bijvoorbeeld overstappunten, (thema-)routes of inrichtingsvoorstellen voor bezoekerscentra.

Op basis hiervan kan Alde Feanen beleid en (budget)plannen opstellen om met de inrichting van het gebied natuurbeleving van bezoekers te verbeteren.

Wil je natuurbeleving van een natuurgebied verbeteren?

We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Bel Joren. 06 4932 6072.

Of stuur ons een berichtje:

captcha

De Omgevingspsycholoog