Omgevingspsycholoog
Bebordingsplan helpt organisaties met het verbeteren van wayfinding van bezoekers

Natuurmonumenten – Bebordingsplan De Tempel

Omgevingspsycholoog heeft voor Natuurmonumenten een bebordingsplan opgesteld voor Landgoed De Tempel. Met dit voorstel kan Natuurmonumenten het ontwerp van de borden afmaken en na plaatsing het gebied aantrekkelijker en toegankelijker maken.

Toegankelijk maken nieuw recreatiegebied

Landgoed De Tempel in Rotterdam wordt ontwikkeld tot een openbaar recreatiegebied en een gebied met verschillende zorgcomplexen. Het gebied moet aantrekkelijk en toegankelijk worden voor zowel recreanten als bewoners.

Voorstel bewegwijzering

Om dit te bereiken is Omgevingspsycholoog gevraagd een bordenplan te maken. In dit voorstel moet een minimaal aantal borden komen en moet de wayfinding in het gebied gewaarborgd blijven.

Om tot een goed bordenplan/ voorstel voor de bewegwijzering te komen heeft Omgevingspsycholoog eerst de flows van de verschillende gebruikersgroepen geanalyseerd op verschillende schaalniveaus. Deze analyse heeft geleid tot een voorstel voor de plaatsing en de inhoud van de borden.

Met behulp van dit voorstel kan Natuurmonumenten het ontwerp van de borden afmaken tot een definitief ontwerp en na plaatsing het gebied aantrekkelijker en toegankelijker maken.

Opmerking toevoegen

Over de schrijver

Wouter Tooren

Als psycholoog kijk ik naar hoe de omgeving ons beïnvloedt in de uitvoer van onze dagelijkse activiteiten en rituelen. Daarbij focus ik op het verhelpen van hindernissen en frustraties in de omgeving waardoor ik het leven prettiger, leuker en makkelijker hoop te maken. Ik kijk bijvoorbeeld naar de effecten van wayfinding, crowding, controle, stress, perceptie en voetgangersstromen en probeer met mijn opgedane inzichten betere gebouwen, steden en landschappen te maken.

Geprikkeld? Ik hoor graag van je! Je kunt me bereiken op:

wouter@omgevingspsycholoog.nl
070 221 0793
06 5361 4021

Een vraag? Een opmerking?

Uw e-mail adres

Uw bericht

Type deze code over
captcha