Over De Omgevingspsycholoog

De Omgevingspsycholoog legt uit hoe de bebouwde omgeving het gedrag van mensen beïnvloedt. Met dit inzicht kun je beleids- en ontwerpkeuzes maken om ruimten af te stemmen op de behoeften van mensen.

Sinds 2012 voeren we projecten uit voor ontwikkelaars, ontwerpers en overheden. We doen onderzoek naar eindgebruikers en ruimten en vertalen resultaten in visies, strategieën of advies. Daarbij gebruiken we kennis en methoden uit omgevingspsychologie. Ons doel is de bebouwde omgevingen gezonder, prettiger en leuker maken om in te verblijven.

De Omgevingspsycholoog staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als Omgevingspsycholoog B.V. Wij, Joren van Dijk en Wouter Tooren, zijn hier eigenaar van. Samen met een aantal zelfstandigen (bijvoorbeeld mede-omgevingspsychologen, ontwerpers of participatie-begeleiders) voeren we projecten uit. Ook schrijven we artikelen voor De Omgevingspsycholoog.

 

 

De Omgevingspsycholoog bestaat sinds 2010 als weblog over omgevings-psychologie.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag? Of wil je iets met ons delen? Stuur ons een bericht, we ontmoeten graag mensen om over het vakgebied te praten.