We hebben een gebruikersonderzoek uitgevoerd naar de het gebruik en beleving van het plein door studenten en docenten van MBO College Zuidoost. Deze inzichten hebben we gebruikt om feedback op het ontwerp van het plein te geven. Hierdoor sluit het nieuwe ontwerp goed aan op de behoeften van studenten en docenten.

Wat wil het ROC Amsterdam bereiken?

Het MBO College Zuidoost wil het schoolplein herinrichten, zodat het een aantrekkelijkere plek wordt voor studenten en docenten om te verblijven.

Hoe hebben we het aangepakt?

We wilden inzicht krijgen in de ruimtelijke behoeftes van studenten en docenten, zowel van mensen die zich nu op het plein bevinden, als van mensen die nu geen gebruik van het plein maken. Deze inzichten hadden we nodig om ontwerpfeedback te geven op het conceptontwerp.

We verzamelden de inzichten door een mini-survey af te nemen. Dit is een korte vragenlijst die focust op een beperkt aantal essentiële onderwerpen. Door de beperkte omvang van de vragenlijst zijn mensen meer bereid mee te werken. Dit zorgt ervoor dat we snel veel data verzamelen.

Wat was het resultaat?

MBO College Zuidoost kreeg feedback op de conceptontwerpen. Met deze feedback kon de ontwerper het ontwerp zo aanpassen dat het goed aansluit op de ruimtelijke behoeftes van studenten en docenten.

Daarnaast hebben we voor het MBO College een geïllustreerde presentatie gemaakt met de onderzoeksresultaten. Deze heeft het college getoond op speciaal voor het project geplaatste schermen bij de ingang zodat leerlingen en medewerkers goed werden geïnformeerd over het project.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wil je een goed functionerende ruimte? Stem dan het ontwerp van de ruimte af op de ruimtelijke behoeftes van eindgebruikers. Een gebruikersonderzoek naar ruimtelijke behoeften is daarbij een handig middel. Het geeft je een representatief beeld van ruimtelijke behoeftes en leert je door de ogen van eindgebruikers naar de ruimte te kijken. Door vervolgens het ontwerp te toetsen op deze inzichten, kun je het ontwerp verbeteren zodat deze goed is afgestemd op de behoeftes van eindgebruikers en daardoor beter functioneert.

Wil je meer weten over gebruikersonderzoek en ontwerpfeedback? Laat het ons weten! We spreken graag met je af om je vraag of uitdaging te bespreken. Laat hieronder je berichtje achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur ons een berichtje:

 

[ipt_fsqm_form id=”10″]