Omgevingspsycholoog
Motiveer fietsers om hun fiets in de fietsenstalling te plaatsen

Universiteit Twente – Fietsparkeren O&O plein

Op het O&O plein worden veel fietsen gestalt op plekken die daar niet voor bedoelt zijn. Omgevingspsycholoog heeft factoren die dit gedrag geïdentificeerd en oplossingen ontwikkeld om fietsers te motiveren hun fiets in de stalling te stallen.

De fietsenstallingen op en rond het O&O plein werden niet optimaal gebruikt door fietsers. Sommige fietsenstallingen waren overbelast, andere werden weinig gebruikt. We hebben het huidige gebruik van de fietsenstallingen op en rond het O&O plein in kaart gebracht. Op basis van deze data hebben we verschillende interventies ontwikkeld die het gebruik van de fietsenstallingen bevordert.

Opmerking toevoegen

Over de schrijver

Wouter Tooren

Als psycholoog kijk ik naar hoe de omgeving ons beïnvloedt in de uitvoer van onze dagelijkse activiteiten en rituelen. Daarbij focus ik op het verhelpen van hindernissen en frustraties in de omgeving waardoor ik het leven prettiger, leuker en makkelijker hoop te maken. Ik kijk bijvoorbeeld naar de effecten van wayfinding, crowding, controle, stress, perceptie en voetgangersstromen en probeer met mijn opgedane inzichten betere gebouwen, steden en landschappen te maken.

Geprikkeld? Ik hoor graag van je! Je kunt me bereiken op:

wouter@omgevingspsycholoog.nl
070 221 0793
06 5361 4021

Een vraag? Een opmerking?

Uw e-mail adres

Uw bericht

Type deze code over
captcha