Omgevingspsycholoog

Hoe verbeter je de beleving van IJsselmeerkustbezoekers?

We helpen gemeentes en provincie met het ontdekken van kansen om de IJsselmeerkust nog beter af te stemmen op de behoeftes van bezoekers.

We helpen natuurorganisatie It Fryske Gea, gemeente Fryske Marren & Súdwest Fryslân en de provincie Fryslân met het ontdekken van kansen om de IJsselmeerkust nog beter af te stemmen op de behoeftes van bezoekers. Het doel is het verbeteren van de beleving van IJsselmeerkustbezoekers.

De afgelopen maanden zijn we meerdere malen op bezoek geweest aan de Friese IJsselmeerkust. We hebben deze zomer de stadjes bezocht, de voetpaden afgelopen en fietspaden afgefietst om vragen te beantwoorden als:

  • Hoe gemakkelijk kunnen bezoekers de weg vinden?
  • Kunnen verschillende bezoekers deelnemen aan het verkeer?
  • Wat valt er te beleven voor verschillende bezoekersgroepen?
  • Welke vormen van natuurbeleving zijn mogelijk?
  • Welke plekken zijn aantrekkelijk voor specifieke bezoekersgroepen?

Het resultaat van al deze observaties hebben we vrijdag aangeboden aan It Fryske Gea, gemeente Fryske Marren en Súdwest Fryslân de provincie Fryslân:

Een plan met concrete acties om de beleving van IJsselmeerkustbezoekers te verbeteren.

Opmerking toevoegen

Geef je op voor de nieuwsbrief

Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden over inzichten in en toepassingen van omgevingspsychologie? Geef je dan op voor de Omgevingspsycholoog nieuwsbrief. Hierin delen we bijvoorbeeld onze laatste artikelen, praktische methoden om omgevingspsychologie toe te passen en allerlei onderzoeksrapporten.