Omgevingspsycholoog

Waar speel jij graag?

We helpen de gemeente Leuven (België) met het verbeteren van speelvoorzieningen voor kinderen. Donderdag 17 augustus waren we te gast in het Buurtcentrum Wilsele-dorp.

We helpen de gemeente Leuven (België) met het verbeteren van speelvoorzieningen voor kinderen. Eén van de projecten die we onderzoeken het woningcomplex Schorenshof, waar veel kinderen wonen. Dit complex wordt komend jaar gerenoveerd en deels gesloopt. Voor veel kinderen betekent dit verhuizen, waardoor ze hun vertrouwde (speel)omgeving moeten verlaten.

Donderdag 17 augustus waren we te gast in het Buurtcentrum Wilsele-dorp. Dit buurtcentrum is een plek waar veel bewoners en kinderen van Schorenshof elkaar ontmoeten. Als je wilt weten wat er speelt, vraag dan even naar Colette, zij kent iedereen. Het Buurtcentrum gaat een belangrijke rol spelen in het opbouwen van een nieuw sociaal netwerk als de oude en nieuwe bewoners het nieuwe Schorenshof gaan bewonen. Dit maakt het voor ons een interessante casus, wat valt hier van te leren?

Samen met allerlei experts ontwikkelen we een spel voor kinderen dat we tijdens de verbouwing gaan spelen. Met dit spel verzamelen we data over de vraag:

waar speel jij graag?

 


Hierboven kun je met streetview rondlopen rondom Schorenshof.

Dit project voeren we samen uit met NDVR en xpeditions.

Opmerking toevoegen

Over de schrijver

Joren van Dijk

In 2010 startte Joren de blog Omgevingspsycholoog.nl om de wetenschappelijke inzichten van omgevingspsychologie toegankelijker te maken voor het grote publiek. Zijn doel was (en is nog steeds) ervoor zorgen dat omgevingspsychologie een vast onderdeel wordt van bouw- en ontwerpprojecten. Dit lukt, steeds meer organisaties zien de meerwaarde van omgevingspsychologie en betrekken een omgevingspsycholoog in hun bouw- en ontwerpprojecten.

Joren’s specialisaties zijn mobiliteit, openbaar vervoer, veiligheid, licht en wachtbeleving. Daarnaast reist hij stad en land af om te vertellen over omgevingspsychologie.

Geprikkeld? Ik hoor graag van je! Je kunt me bereiken op:

joren@omgevingspsycholoog.nl
070 221 0793
06 4932 6072

Een vraag? Een opmerking?

Uw e-mail adres

Uw bericht

Type deze code over
captcha