Omgevingspsycholoog

Het team

Elke dag zijn we actief met het verbeteren van de leefomgeving. Om elk gebouw, elke stad en elk landschap een unieke en passende beleving te geven die naadloos aansluit op de behoeften van mensen. Hier vind je onze specialisaties en contactmogelijkheden.

Joren van Dijk / Psycholoog

In 2010 startte Joren de blog Omgevingspsycholoog.nl om de wetenschappelijke inzichten van omgevingspsychologie toegankelijker te maken voor het grote publiek. Zijn doel was (en is nog steeds) ervoor zorgen dat omgevingspsychologie een vast onderdeel wordt van bouw- en ontwerpprojecten. Dit lukt, steeds meer organisaties zien de meerwaarde van omgevingspsychologie en betrekken een omgevingspsycholoog in hun bouw- en ontwerpprojecten.

Joren’s specialisaties zijn mobiliteit, openbaar vervoer, veiligheid, licht en wachtbeleving. Daarnaast reist hij stad en land af om te vertellen over omgevingspsychologie.

Wouter Tooren / Psycholoog

Als psycholoog kijkt Wouter naar hoe de omgeving ons beïnvloedt in de uitvoer van onze dagelijkse activiteiten en rituelen. Hij focust daarbij op het verhelpen van hindernissen en frustraties in de omgeving waardoor mensen een prettiger, leuker en makkelijker leven kunnen ervaren. In 2013 studeerde hij cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam in de toegepaste cognitieve psychologie. Naast zijn werk is hij onderweg om architect te worden.

Wouter is de strateeg in de groep met een sterke focus op ontwerp en onderzoek. Zijn specialisaties bestaan uit wayfinding, crowding, controle, stress, perceptie, voetgangersstromen en kantoorbeleving.

Direct contact met Joren van dijk?

Uw e-mail adres

Uw bericht

Type deze code over
captcha

Direct contact met Wouter Tooren?

Uw e-mail adres

Uw bericht

Type deze code over
captcha

Omgevingspsycholoog verbetert beleving

Elmer Verhaak / Stedenbouwkundige

Als stedenbouwkundige focust Elmer op het samenbrengen van omgevingspsychologie en ruimtelijk ontwerp. Daarbij kijkt hij continue naar hoe diverse aspecten van omgevingspsychologie in rol spelen in de urbane realiteit en in de grotere zin de ontwikkeling van onze maatschappij. Elmer studeerde af aan de TU Delft op een onderzoek naar de leefbaarheidseffecten van modernistische stempelbouw op Kanaleneiland-Noord. Uniek aan Elmer is niet alleen de gave om onderzoek te doen naar de beleving zoals het kunnen reguleren van privacy, maar hier ook direct ruimtelijke ingrepen voor te kunnen ontwerpen.

Elmer is de projectorganisator in de groep met een brede focus op ontwerp en realisatie. Zijn specialisaties zijn onder andere territorialiteit, identiteit, sociabiliteit en de inrichting van de openbare ruimte.

Omgevingspsycholoog verbetert beleving

Max Weghorst / Psycholoog

Max Weghorst studeerde in 2016 cum laude af als ethicus en toegepast cognitief psycholoog aan de Universiteit Utrecht. Tijdens zijn master toegepaste cognitieve psychologie liep hij al stage bij Omgevingspsycholoog met een focus op nudging theory. Het beviel zo goed dat Max is blijven werken bij de groep. Met zijn combinatie van filosofie en cognitieve psychologie is Max in staat om de verdieping te vinden in de beleving van ruimte, en tegelijkertijd scherpe en precies geformuleerde observaties te maken die gewaardeerd worden door opdrachtgevers. Recent is hij zich ook als ontwerper gaan ontwikkelen.

Max is de onderzoeker en ontwikkelaar in de groep met een brede focus op ethiek en ontwerp. Zijn specialisaties zijn onder andere nudging, sociabiliteit, natuurbeleving, scholenbouw en interieurontwerp.

Direct contact met Elmer Verhaak?

Uw e-mail adres

Uw bericht

Type deze code over
captcha

Direct contact met Max Weghorst?

Uw e-mail adres

Uw bericht

Type deze code over
captcha

Linde van den Brink / Psycholoog

Linde heeft een aantal jaar als onderzoeker bij TNO gewerkt aan comfortabele en gezonde woon- en werkomgevingen, waarna zij haar kennis als consultant bij een facilitaire dienstverlener in de praktijk bracht. Met een achtergrond in de bouwkunde gevolgd door een master Human-Technology Interaction is zij altijd bezig geweest met de beleving en verbetering van woon- en werkomstandigheden.

Linde is een onderzoeker met oprechte interesse en een vlotte pen, en met haar daadkrachtige aanpak bereikt ze snel resultaat. In de groep houdt Linde zich bezig met onderzoeks- en ontwerpmethoden, de evaluatie van de openbare ruimte, en zet ze de eerste stappen richting ontwerpen voor gedragsverandering.

Direct contact met Linde van den Brink?

Uw e-mail adres

Uw bericht

Type deze code over
captcha

Geef je op voor de nieuwsbrief

Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden over inzichten in en toepassingen van omgevingspsychologie? Geef je dan op voor de Omgevingspsycholoog nieuwsbrief. Hierin delen we bijvoorbeeld onze laatste artikelen, praktische methoden om omgevingspsychologie toe te passen en allerlei onderzoeksrapporten.